Verenigde Staten 1989. Komedie van Jay Levey. Met o.a. 'Weird Al' Yankovic, Victoria Jackson, Kevin McCarthy, Michael Richards en David Bowe.

VPRO Cinema

Yankovic is een fantasierijke kerel die er niet in slaagt zijn baantjes langer dan 24 uur te houden. Dan wint een oom bij het pokerspel een onooglijk tv-station. In de overtuiging dat niemand in staat is Kanaal 62 nog slechter te maken dan het is, stelt de oom Yankovic aan als directeur. Maar Yankovic droomt van een wilde, wonderlijke, krankzinnige manier om het station in de lucht te houden. Vinnige, cynische satire op de commerciële tv, die vooral te lijden heeft onder de hoeveelheid gags die scenarioschrijvers Yankovic en Levey in het script stopten. Aan de ene kant gaat het over de bekende wantoestanden van tv die niets met kunst en alles met geld te maken heeft, en aan de andere kant zit de film vol parodieën op populaire films als RAMBO, GANDHI en INDIANA JONES. Door de bomen zie je het bos niet meer, en de film verliest alle geloofwaardigheid. David Lewis was fotograaf. In Europa uitgebracht als THE VIDIOT FROM U.H.F.

credits

Regie:
Jay Levey
Cast:
'Weird Al' Yankovic, Victoria Jackson, Kevin McCarthy, Michael Richards, David Bowe, Stanley Brock, Anthony Geary, Trinidad Silva, Gedde Watanabe, Billy Barty, John Paragon, Fran Drescher, Sue Ane Langdon, Emo Philips, David Bowie
Muziek:
John Du Prez
Jaar:
1989
Alt. titels:
Vidiot From U.H.F., The, Télé : Mode d'emploi
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

UHF (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken