Duitsland 1993. Drama van Michael Verhoeven. Met o.a. Timothy Peach, Heike Falkenberg, Robert Giggenbach, Elena Rublack en Barbara Gallauner.

VPRO Cinema

Verhoevens pamflettistische film over het celibaat is helaas veel te frikkerig en te militant, waaraan het niet al te sterke scenario - door hem zelf geschreven - debet is. Dat is jammer, want zijn ervaren regie, de casting en het spel zitten vol verrassingen en vondsten. Pater Peach is verliefd op lerares kunstgeschiedenis Falkenberg en ze moeten hun verhouding geheim zien te houden, ook als Falkenberg aankondigt in verwachting te zijn. In de finale besluiten ze samen vanwege de op komst zijnde baby het te gaan rooien. Wat een groots onderwerp is, vervalt in: 'tegen een pater zeggen alle kinderen vader, behalve zijn eigen, want die noemen hem oom'. Camerawerk van Axel de Roche en Frank Brünner. Door het ZDF geproduceerd.

credits

Regie:
Michael Verhoeven
Cast:
Timothy Peach, Heike Falkenberg, Robert Giggenbach, Elena Rublack, Barbara Gallauner, Alexander May, Luise Deschauer, Ilse Zielstorff
Camera:
Axel de Roche
Jaar:
1993
Alt. titels:
Unheilige Liebe, Eine
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Eine unheilige Liebe (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken