Frankrijk/​Italië 1990. Drama van Francesca Archibugi. Met o.a. Marcello Mastroianni, Sandrine Bonnaire, Lara Pranzoni, Zoe Incrocci en Giorgio Tirabassi.

VPRO Cinema

Mastroianni speelt de op leeftijd komende weduwnaar professor Bruschi, die Russisch doceert aan de universiteit van Rome. Hij is een aristocratische communist, die zijn vier jaar oude kleindochtertje manieren weet te leren. Daarnaast is de moeder van het kind, een ruw hippie-meisje. Het verhaal, dat zich afspeelt in 1977, draait om generatieconflicten. De regisseur heeft een zorgvuldig evenwicht weten te vinden tussen de maatschappelijke en de persoonlijke gevoelens van de personages. De acteurs leveren goed werk af in deze film, die wisselt van komisch tot tragisch tot banaal. Aan het einde gaan de moeder en het kind op weg naar een demonstratie in Bologna, waar ze echter nooit gezien worden. Ook bekend als TOWARDS EVENING.

credits

Regie:
Francesca Archibugi
Cast:
Marcello Mastroianni, Sandrine Bonnaire, Lara Pranzoni, Zoe Incrocci, Giorgio Tirabassi, Victor Cavallo, Giovanna Ralli, Veronica Lazar, Paolo Panelli, Gisella Burinato
Jaar:
1990
Alt. titels:
Towards Evening
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie, Sociaal drama
Landen:
Frankrijk, Italië