Frankrijk/​Rusland 1991. Komedie van Nikita Mikhalkov. Met o.a. Badema, Bayertu, Vladimir Gostioukhine, Larissa Kouznetsova en Bao Yongyan.

VPRO Cinema

Mikhalkov (broer van Nikita Konchalowski) maakte een prachtige film vol heimwee over de Mongoolse herder Gombo, die met vrouw, kinderen en moeder in een hut op de steppe woont. Hun rustige leven is nog in perfecte harmonie met de natuur, maar de moderne tijd rukt op... Sergei, een Russische chauffeur, werkt in een verderop gelegen stad. Als hij pech krijgt met zijn vrachtwagen neemt Gombo hem mee naar zijn hut. Er ontstaat een merkwaardige vriendschap tussen de twee mannen uit geheel verschillende werelden. Prachtige natuuropnamen van Vilenn Kaluta, tempo en ritme van de film doen recht aan het tijdloze nomadenbestaan. Het scenario is van de regisseur Mikhalkov en Roustam Ibraguimbekov. Het camerawerk is van Villenn Kaluta.

credits

Regie:
Nikita Mikhalkov
Cast:
Badema, Bayertu, Vladimir Gostioukhine, Larissa Kouznetsova, Bao Yongyan, Wurinile, Wang Zhyong, Bayoyinhexige, Nicolai Vachtchiline, Babouchka, Jon Bochinski, Vladimir Gostukhin, Bayaertu
Scenario:
Nikita Mikhalkov, Rustam Ibragimbekov
Productie:
Michel Seydoux
Camera:
Villenn Kaluta, Vilen Kalyuta
Muziek:
Edouard Artémiev, Eduard Artemiev
Montage:
Joëlle Hache
Jaar:
1991
Alt. titels:
Close to Eden
Genres:
Komedie, Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Kroniek, Tragikomedie, Romantisch drama
Landen:
Frankrijk, Rusland