Frankrijk 1968. Drama van Claude Lelouch. Met o.a. Amidou, Caroline Cellier, Janine Magnan, Marcel Bozzuffi en Sylvia Saurel.

VPRO Cinema

Een man, die als huisvader en in zijn relatie met zijn minnares een bevredigend seksueel leven leidt, is niettemin de moordenaar van een reeks prostituées, die hij uit razernij over zijn impotentie heeft gedood. Hij wordt na een rechtszaak ter dood veroordeeld. De op authentieke moordzaken geïnspireerde film is een pleidooi tegen de doodstraf. Hij heeft een ongewone aanpak, door éérst medelijden op te wekken met de hoofdpersoon in zijn juridische val en pas tegen het eind zijn misdaden te onthullen. Het intrigerende, broeierige spel van Amidou mikt evenmin op louter medelijden, maar de mystificatie van Lelouch - door de verhoorscènes op de geluidsband te vervangen door muziek - is soms onnodig irritant. Gastrollen van Annie Girardot en Robert Hossein.

credits

Regie:
Claude Lelouch
Cast:
Amidou, Caroline Cellier, Janine Magnan, Marcel Bozzuffi, Sylvia Saurel, Denyse Roland, Catherine Samie, Rita Maiden, El Cordobès
Muziek:
Francis Lai
Jaar:
1968
Alt. titels:
Vie, l'amour, la mort, La
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La Vie, l'amour, la mort (1968) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken