Italië/Frankrijk 1961. Drama van Roberto Rossellini. Met o.a. Sandra Milo, Laurent Terzieff, Martine Carol, Paolo Stoppa en Isabelle Corey.

VPRO Cinema

Een Carbonaro die in de 19e eeuw voor de eenheid van Italië strijdt, wordt verliefd op een prinses, maar laat zijn ideaal boven de liefde gaan. Uit jaloezie verraadt ze de Carbonaro, maar probeert daarna het leven van haar geliefde te redden. Deze onderschatte film van Rossellini - naar motieven uit nagelaten werk en correspondentie van Stendhal - weet onder het uiterlijk van een verzorgd romantisch melodrama heel wat historische gegevens en politieke discussiestof aan de toeschouwer te presenteren. Ideologische uiteenzettingen worden voornamelijk in bed gehouden. Milo is niet opgewassen tegen de titelrol, maar de regisseur bereikt een verrassend resultaat met anders alleen maar decoratieve actrices als Carol en Corey. Franco Solinas, Diego Fabbri, Jean Gruault, Antonello Trombadori en regisseur Rossellini schreven het scenario. Camerawerk van Luciano Trasatti.

credits

Regie:
Roberto Rossellini
Cast:
Sandra Milo, Laurent Terzieff, Martine Carol, Paolo Stoppa, Isabelle Corey, Nerio Bernardi, Olimpia Cavalli, Leonardo Botta, Antonio Pierfederici, Fernando Cicero
Camera:
Luciano Trasatti
Muziek:
Renzo Rossellini
Jaar:
1961
Genres:
Drama, Romantiek, Historische film
Trefwoorden:
Sociaal drama, Romantisch drama
Landen:
Italië, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Vanina Vanini (1961) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken