Frankrijk/Italië/Duitsland 1990. Drama van Otar Iosseliani. Met o.a. Sigalon Sagna, Saly Badji, Binta Cissé, Marie-Christine Dieme en Moussa Sagna.

VPRO Cinema

Een verhaal over het leven van de inwoners van een dorpje, dat diep in de wouden van Donker Afrika ligt. De vrouwen jagen en de mannen houden zich met de dagelijkse werkzaamheden bezig. Geen optimistisch verhaal, aangezien de blanken hun woud verwoesten en zij gedwongen zijn naar de stad te trekken. Een `ecologisch` scenario (van Iosseliani zelf) dat verder weinig opzien baart. Wat hier telt, is de treffende levensechtheid van de duizend jaar oude feiten en gebaren, vastgelegd door het zeer scherpe oog van een filmdichter (bijgestaan door cameraman Robert Alazraki), die heel goed de ziel van zijn personages en hun omgeving weet weer te geven, terwijl de kijker de tijd letterlijk aan zich ziet voorbij trekken. Bekroond in Venetië met de Grote Prijs van de Jury. De film ging in 1990 in première in de bioscoop.

credits

Regie:
Otar Iosseliani
Cast:
Sigalon Sagna, Saly Badji, Binta Cissé, Marie-Christine Dieme, Moussa Sagna, Alpha Sane, Abou Sane, Oswaldo Olivera, Fatou Seydi
Camera:
Robert Alazraki
Muziek:
Nicolas Zourabichvili, Nicholas Zourabichvili
Jaar:
1990
Alt. titels:
Un Incendio visto da lontano, Et la lumière fût, Incendio visto da lontano, Un, Un incendio visto da lontano
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Junglefilm
Landen:
Frankrijk, Italië, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Und es ward Licht (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken