Frankrijk 1981. Familiefilm van Gérard Vergez. Met o.a. Michael York, Roger Blin, Robert Rimbaud, Gene Anthony Ray en Adrian Brine.

VPRO Cinema

Een vrije bewerking naar het meesterwerk [KL]Robinson Cruso[KA3]e[KLE] van Daniel Defoe (1719) waarvoor mede de gelijknamige roman, geschreven voor de niet allerkleinsten, van Michel Tournier model stond. De ex-cineast Vergez, die zijn talent wijdde aan commerci[KA3]ele mislukkingen, slaagt erin een behoorlijke, soms expressionistische (de hallucinaties van Robinson aan het begin van de film) regie af te leveren, waarbij hij de acteurs (vooral York als Robinson en Ray als vrijdag) en de landschappen optimaal benut. Doet zeker niet de adembenemende film ROBINSON CRUSOE van Bu[KA6]nuel (1952) vergeten, maar is van begin tot eind leuk, zowel voor volwassenen als voor jongeren, alhoewel sommige scènes een traumatiserende uitwerking op al te jeugdige kijkers kunnen hebben.

credits

Regie:
Gérard Vergez
Cast:
Michael York, Roger Blin, Robert Rimbaud, Gene Anthony Ray, Adrian Brine, Lionel Melet, Agnès Garreau, Pierre Biondi, Florence Emir
Muziek:
Maurice Jarre
Jaar:
1981
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm, Komedie
Trefwoorden:
Tienerfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Vendredi ou la vie sauvage (1981) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken