Frankrijk 1977. Drama van Catherine Breillat. Met o.a. Bruno Balp, Rita Meiden, Georges Guérat, Charlotte Alexandra en Alexandra Gouveia.

VPRO Cinema

Alice heeft de middelbare schoolleeftijd en zit op een kostschool. De zomervakantie brengt zij door in de zagerij van haar ouders in Les Landes. Zij treft er een onvoorstelbaar eentonig, saai en triest leven aan. Dan krijgt zij waanvoorstellingen en tenslotte geeft zij zich aan een jonge arbeider die bij haar vader in dienst is. Deze overigens zeer teleurstellende ervaring zet een kroon op haar duffe vakantie. Dan begint de school weer... Dit regie-debuut (verwar de schrijfster-scenariste niet met haar zuster Marie- Hélène Breillat) lijdt aan een groot tekort aan financiële middelen, evenals aan onervarenheid van de maakster, die haar eigen roman, Le Soupirail verfilmde. Vertoning binnen het commerciële circuit heeft zelfs nimmer plaatsgevonden. Desondanks bevat de film een goede sfeertekening, ook al is de verbeelding van de fantasiën van Alice minder goed gelukt. Het camerawerk is van Pierre Fattori.

credits

Regie:
Catherine Breillat
Cast:
Bruno Balp, Rita Meiden, Georges Guérat, Charlotte Alexandra, Alexandra Gouveia, Hiram Keller, Sarah Hi Sham, Philippe Lang, Monique Sanchez, Christian Valentin, Shirley Stoler, George Gueret
Scenario:
Catherine Breillat
Productie:
André Génovès, Les Films de la Boétie
Camera:
Pierre Fattori
Muziek:
Mort Shuman, Mort Schuman
Montage:
Annie Charrier
Jaar:
1977
Alt. titels:
Vraie jeune fille, Une
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Kroniek, Psychologisch drama
Landen:
Frankrijk

op televisie

0 uitzendingen

Une vraie jeune fille (1977) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken