Italië/Frankrijk 1981. Drama van Luigi Comencini. Met o.a. Saverio Marconi, Dalila Di Lazzaro, Francesco Bonelli, Bernard Blier en Carole André.

VPRO Cinema

Eugenio (Bonelli), het tien-jarige zoontje van gescheiden ouders Giancarlo (Marconi) en Fernanda (Di Lazzaro), die elkaar tijdens de mei-revolutie van 1968 hebben leren kennen, woont bij zijn grootouders buiten Rome. Hij wordt door zijn vader aan een kennis (Perlini) toevertrouwd die hem belooft naar zijn grootouders te brengen, maar Eugenio loopt weg. Dit portret van een generatie - Giancarlo en Fernanda die beseffen dat zij nooit voor Eugenio hebben gezorgd en de consequenties van hun daden pas te laat beseffen en verantwoordelijkheid voor hun kind nauwelijks aan kunnnen - wordt zonder vals sentiment en reactionaire kritiek getekend. Kinderregie is bij Comencini altijd opmerkelijk hoewel deze aangrijpende en film geen simpele oplossingen aanreikt en teruggraaft in Comecini's eigen verleden. Het scenario is van Massimo Patrizi en regisseur Comencini. Het camerawerk is van Carlo Carlini. Mono.

credits

Regie:
Luigi Comencini
Cast:
Saverio Marconi, Dalila Di Lazzaro, Francesco Bonelli, Bernard Blier, Carole André, Memé Perlini, Dina Sassoli, José Luis de Vilallonga
Scenario:
Massimo Patrizi
Camera:
Carlo Carlini
Muziek:
Fiorenzo Carpi
Jaar:
1981
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Sociaal drama, Echtscheiding
Landen:
Italië, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Voltati Eugenio (1981) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken