Frankrijk 1983. Drama van Samuel Fuller. Met o.a. Bobby Di Cicco, Veronique Jannot, Victor Lanoux, Stéphane Audran en Camille de Casabianca.

VPRO Cinema

Werkeloze jongeren ontmoeten elkaar op het arbeidsbureau en besluiten uit wraak de hen vernederende ambtenaren te beroven, waarbij een van hun slachtoffers door eigen schuld een dodelijke val maakt, met als gevolg dat de politie de jongeren van moord verdenkt. Deze eerste Franse produktie van veteraan Fuller is eerder een liefdesfilm dan een sociaal drama of een thriller met actie die pas in de laatste helft aan bod komt. Prille liefde in een verloederende samenleving wordt in losstaande sc[KA2]enes getekend, die stuk voor stuk kleine bravoure-filmpjes zijn. De samenhang gaat daardoor te vaak verloren, zodat de film ondanks de boeiende elementen niet werkelijk geslaagd is. (De nasynchronisatie in Amerikaans bargoens van de exportversies is rampzalig).

credits

Regie:
Samuel Fuller
Cast:
Bobby Di Cicco, Veronique Jannot, Victor Lanoux, Stéphane Audran, Camille de Casabianca, Claude Chabrol, Micheline Presle, Samuel Fuller, Andréas Voutsinas, Marthe Villalonga, Rachel Salik
Muziek:
Ennio Morricone
Jaar:
1983
Alt. titels:
Voleurs de la nuit, Les, Thieves After Dark
Genres:
Drama, Misdaad
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Les Voleurs de la nuit (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken