Verenigde Staten 1971. Avonturenfilm van Roger Corman. Met o.a. John Phillip Law, Barry Primus, Peter Masterson, Robert Latourneaux en Don Stroud.

VPRO Cinema

Law is tijdens WO I de ster van de Duitse luchtmacht. Hij staat bekend als Rode Baron. Voor hem is oorlog een heilige plicht. Zijn tegenhanger is de Canadees Primus, een eenvoudige boer die hoopt dat de oorlog vlug afgelopen zal zijn. Tussen beiden komt het tot een gigantisch duel in de lucht waarbij de Rode Baron het onderspit zal delven. Op virtuoze manier heeft Corman de adembenemende luchtgevechten geregisseerd. De raids zijn in geweldig snel tempo gemonteerd en houden de toeschouwer in spanning. Helaas werken de fragmenten op de grond minder, zodat de film onevenwichtig wordt. Na deze film zou het twintig jaar duren voordat Corman nog eens een film als regisseur zou maken. Scenario van John William en Joyce H. Corrington. Camerawerk van Michael Reed, Peter Allwork, Petr Pechowski en Seamus Corcoran. In Europa uitgebracht als THE RED BARON.

credits

Regie:
Roger Corman
Cast:
John Phillip Law, Barry Primus, Peter Masterson, Robert Latourneaux, Don Stroud, Corin Redgrave, Hurd Hatfield, Karen Huston, George Armitage, Seamus Ford, Steve McHattie, Brian Foley
Scenario:
John William
Camera:
Michael Reed
Muziek:
Hugo Friedhofer
Jaar:
1971
Alt. titels:
Red Baron, The, Rote Baron, Der, The Red Baron
Genres:
Avonturenfilm, Oorlogsfilm, Historische film, Actiefilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Oorlogsfilm
Landen:
Verenigde Staten