Verenigde Staten 1989. Horror van Robert Bierman. Met o.a. Jennifer Beals, Maria Conchita Alonso, Elizabeth Ashley, Kasi Lemmons en Bob Lujan.

VPRO Cinema

Eigenlijk meer een stijlvolle psychologische zwarte komedie dan een parodie op het vampiers filmgenre. Een ge[KA3]inspireerde Cage doorbreekt in zijn rol van een literaire criticus, die een sullige yuppie-vampier wordt, met zijn spetterende vertolking de verveling. Zijn confrontatie met een psychiater is leuk. Alonso als zijn secretaresse en vooral Beals ogen leuk en sensueel. Het scenario is van Joseph Minion en als debuterend filmregisseur zorgde de Engelsman Bierman voor enkele grillige spitsvondigheden die niet door iedereen worden gewaardeerd (Cage vreet een levende kakkerlak op). Bezorgde hem dat de prijs van beste acteur op het Sitges Film Festival van 1989? Videoversie is 11m korter dan de bioscoopfilm.

credits

Regie:
Robert Bierman
Cast:
Jennifer Beals, Maria Conchita Alonso, Elizabeth Ashley, Kasi Lemmons, Bob Lujan, Jessica Lundy, John Walker, Marc Coppola, Boris Leskin, Michael Knowles, John Michael Higgins, Jodie Markell, Nicolas Cage
Scenario:
Joseph Minion
Muziek:
Colin Towns
Jaar:
1989
Alt. titels:
Beißendes Vergnügen, Ein, Vampire's kiss - Ein beißendes Vergnügen
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Satire, Vampieren
Landen:
Verenigde Staten