Verenigde Staten 1984. Drama van Karen Arthur. Met o.a. Theresa Saldana, Adrian Zmed, Lelia Goldoni, Lawrence Pressman en Linda Carlson.

VPRO Cinema

Saldana heeft een casting-bureau in Hollywood, waar ze tevens toneellessen geeft. Op een dag belt een man, die zich voorstelt als de assistent van Martin Scorsese. Aanvankelijk is Saldana buiten zichzelf van vreugde, maar al vlug beseft ze dat ze het slachtoffer is van een maniak. Ze verbergt zich en roept de hulp in van de politie, die echter niets kan doen zolang er niets is gebeurd. Dan staat ze op een ochtend ineens oog in oog met haar aanrander. Saldana speelt zelf de hoofdrol in deze reconstructie van de zinloze gewelddaad die haar op 15 maart 1982 haast het leven kostte. Naderhand zou ze de zelfhulpgroep 'Victims for Victims' oprichten. Het scenario van Arthur Heinemann is eerder een noodkreet dan een op sensatie belust verhaal. Een aangrijpende film, verzorgd in beeld gebracht door Jan Kiesser.

credits

Regie:
Karen Arthur
Cast:
Theresa Saldana, Adrian Zmed, Lelia Goldoni, Lawrence Pressman, Linda Carlson, Mariclare Costello, Stanley Kamel, Barbara Tarbuck, Estelle Getty, Kenneth Phillips, Philip English
Camera:
Jan Kiesser
Muziek:
Paul Chihara
Jaar:
1984
Alt. titels:
Theresa Saldana Story, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen