Duitsland/Verenigde Staten 1984. Fantasy van Wolfgang Petersen. Met o.a. Barret Oliver, Drum Garrett, Noah Hathaway, Tami Stronach en Gerald McRaney.

VPRO Cinema

Klassieke fantasyfilm, kundig geregisseerd door Wolfgang Petersen, de man die in 1981 zijn sporen verdiende met Das Boot. Buitenbeentje Bastian (Barret Oliver) - strenge vader, overleden moeder, opgejaagd door pestkoppen - 'leent het titelboek uit een stoffige boekhandel. Op de zolder van zijn school wordt hij letterlijk het verhaal ingezogen, een verhaal over de jonge held Atreyu die het rijk Fantasia verdedigt tegen het vervaarlijke Niets. The NeverEnding Story is het toppunt van verbeelding, een film die ondanks de papier-maché effecten en de gedateerde muziek nog decennia meekan. Gebaseerd op de eerste helft van het boek 'Die Unendliche Geschichte' van Michael Ende. Inferieure vervolgfilms in 1990 en 1994.

credits

Regie:
Wolfgang Petersen
Cast:
Barret Oliver, Drum Garrett, Noah Hathaway, Tami Stronach, Gerald McRaney, Alan Oppenheimer, Darryl Cooksey, Sydney Bromley, Patricia Hayes, Moses Gunn, Nicholas Gilbert
Scenario:
Herman Weigel, Wolfgang Petersen
Productie:
Bernd Eichinger, Dieter Geissler, Bernd Schaefers
Camera:
Jost Vacano
Muziek:
Giorgio Moroder, Klaus Doldinger
Montage:
Jane Seitz
Schrijver:
Michael Ende
Kijkwijzer:
IC
Jaar:
1984
Alt. titels:
Die Unendliche Geschichte
Genres:
Fantasy, Avonturenfilm, Actiefilm, Drama
Landen:
Duitsland, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The NeverEnding Story (1984) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken