Italië 1991. Erotiek van Mauro Bolognini. Met o.a. Julian Sands, Joanna Pacula, Lara Wendel, Marco di Stefano en Jeanne Valerie.

VPRO Cinema

Bolognini's film, naar het boek van Moravia, gaat in feite over wederzijds huwelijksbedrog. Julian Sands is een succesvol schrijver, getrouwd met Joanna Pacula. Joanna mag iedere vrijdag en zaterdag doorbrengen in een villa aan zee met haar minnaar, een pianist, terwijl Sands dan aan zijn gerief komt met zijn minnares, vriendin van het echtpaar. Pacula realiseert zich dat ze het lekker en opwindend vindt als ze met de zweep krijgt van haar minnaar, maar later vindt ze het toch maar niks. Ondertussen vindt Sands geen bevrediging bij andere vrouwen omdat hij erg veel houdt van Pacula. Tenslotte komen ze toch weer bij elkaar. Bloot genoeg, en heftig genoeg ook, maar meer voor de kassa dan voor de esthetiek. Scenario van Sergio Bazzini. Camerawerk van Giuseppe Lanci. Ook bekend als HUSBAND AND LOVERS.

credits

Regie:
Mauro Bolognini
Cast:
Julian Sands, Joanna Pacula, Lara Wendel, Marco di Stefano, Jeanne Valerie, Veronica del Chiappa, Ines Nobili, Tchéky Karyo
Scenario:
Sergio Bazzini
Camera:
Giuseppe Lanci
Muziek:
Ennio Morricone
Schrijver:
Moravia
Jaar:
1991
Alt. titels:
Villa del venerdì, La, Husband and Lovers, Husbands and lovers
Genres:
Erotiek, Drama, Experimenteel
Trefwoorden:
Salon-drama, Seksfilm
Landen:
Italië

op televisie
0 uitzendingen

La villa del venerdì (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken