Verenigde Staten 1960. Western van John Huston. Met o.a. Burt Lancaster, Audrey Hepburn, Audie Murphy, John Saxon en Lillian Gish.

VPRO Cinema

Ben Maddow bewerkte de roman van Alan LeMay voor deze superieure western. Hepburn blijkt een Indiaans meisje te zijn, grootgebracht door Gish. Dat leidt tot conflicten met buurman Bickford wiens zoon door de Indianen werd vermoord, maar ook onderling tussen broers Lancaster en McClure enerzijds en Audie anderzijds, die het huis verlaat omdat hij niet met een Indiaanse samen wil wonen. Dan vallen de Indianen aan en Audie moet de zaak redden. In deze spannende en actierijke film valt alleen het spel van Hepburn tegen. Ze overtuigt niet. Goede rol van Wiseman, de gek die alles aan het rollen brengt. Bickford en Gish spelen ook goed, maar de ster van de film is Murphy; vriend en vijand waren het er over eens. Franz Planer deed het camerawerk en Dimitri Tiomkin zorgde voor de muziek.

credits

Regie:
John Huston
Cast:
Burt Lancaster, Audrey Hepburn, Audie Murphy, John Saxon, Lillian Gish, Charles Bickford, Albert Salmi, Doug McClure, June Walker, Joseph Wiseman, Kipp Hamilton
Muziek:
Dimitri Tiomkin
Jaar:
1960
Alt. titels:
Unforgiven, The
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie

0 uitzendingen

The Unforgiven (1960) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken