Verenigd Koninkrijk 1963. Drama van Anthony Asquith. Met o.a. Elizabeth Taylor, Orson Welles, Margaret Rutherford, Richard Burton en Maggie Smith.

VPRO Cinema

Op de Londense luchthaven Croyden hangt een dikke mist. Er zitten grote vertragingen in de lucht, en dat stuurt de plannen van heel wat mensen in de war. De wachtenden krijgen te maken met Taylor, echtgenote van industrieel Burton. Een buitengewoon voorspelbaar scenario van Terence Rattigan, dat echter door de complexe opbouw en door het schitterende spel van een hele reeks prominenten best leuk blijft. De show wordt gestolen door Rutherford, die terecht een Oscar kreeg. Een multi-verhalenplot, handelend over menselijke spanningen en persoonlijke drama's van uitsluitend rijke mensen. Een luxe-voorloper van tv-series als LOVE BOAT. Camerawerk van Jack Hildyard. Gedraaid in Panavision. Ook bekend als HOTEL INTERNATIONAL.

credits

Regie:
Anthony Asquith
Cast:
Elizabeth Taylor, Orson Welles, Margaret Rutherford, Richard Burton, Maggie Smith, Rod Taylor, Elsa Martinelli, Louis Jourdan, Esther Williams
Scenario:
Terence Rattigan
Productie:
Anatole de Grunwald
Camera:
Jack Hildyard
Muziek:
Miklós Rózsa
Montage:
Frank Clarke
Jaar:
1963
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The V.I.P.'s (1963) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken