Italië 1991. Drama van Dino Risi. Met o.a. Giancarlo Giannini, Corinne Clary, Monica Bellucci, Nicola Farron en Tamara Donà.

VPRO Cinema

Giannini won voor zijn goede rol de prijs voor de beste acteur op het Eerste TV-festival voor fictionele films in Umbria, terwijl Ennio De Concini bekroond werd voor het beste script. Giannini speelt een weduwnaar met vijf kinderen die worstelt met familieproblemen en met een onverwachte liefdesaffaire met een jonge vrouw. Op de rijpe leeftijd van vijftig jaar moet hij zijn kinderen nog leren kennen nadat zijn vrouw is overleden. Toen zijn vrouw nog leefde nam zij namelijk alle verantwoordelijkheid op zich om haar man geen problemen te bezorgen. Hij heeft ook een geliefde die een vriendin van de familie is en zijn relatie met een jongere vrouw loopt stuk als zij voor zijn zoon valt. Goede regie van Risi. Ook bekend als LIFE WITH THE KIDS.

credits

Regie:
Dino Risi
Cast:
Giancarlo Giannini, Corinne Clary, Monica Bellucci, Nicola Farron, Tamara Donà, Laura Linguiti, Valeria Ciangottini, Leonardo Dozio, Christian Ferro, Giacomo Costantinopoli, Maria Moretti, Marco Cislaghi
Jaar:
1991
Alt. titels:
Life with the kids
Genres:
Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama, Salon-drama
Landen:
Italië