Verenigde Staten 1981. Komedie van Steve Rash. Met o.a. Chevy Chase, Carrie Fisher, Eve Arden, Joseph Maher en Adam Arkin.

VPRO Cinema

Amerika in de jaren 1930. De Coogan Act regelt de kinderarbeid in de showwereld en de producenten zijn hier niet erg gelukkig mee. Maar ze vinden een oplossing: ze engageren dwergen. Zoals je kan verwachten wordt de chaos groot wanneer honderdvijftig dwergen het Culver Hotel binnenstormen met in hun kielzog een groep Japanse toeristen, een geile geheimagent, een huurmoordenaar, een Italiaanse toerist, een Duitse spion en een aantal honden die allemaal luisteren naar de naam van Streudel. Een komedie met veel drukdoenerij, maar zonder één sprankje humor. Geforceerd, opgefokt en smakeloos. Het scenario werd in elkaar geflanst door Pat McCormick, Harry Hurwitz, Martin Smith, Pat Bradley en Fred Brauer. Dat zoveel mensen bij elkaar niet eens in staat waren één leuke gag te kunnen bedenken. Fotografie van Frank Stanley. De titel slaat op de THE WIZARD OF OZ tijdens welke opnamen dit gedrocht gedraaid zou zijn.

credits

Regie:
Steve Rash
Cast:
Chevy Chase, Carrie Fisher, Eve Arden, Joseph Maher, Adam Arkin, Mako, Pat McCormick, Billy Barty, Cork Hubbert, Richard Stahl
Camera:
Frank Stanley
Muziek:
Joe Renzetti
Jaar:
1981
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Film over Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Under the Rainbow (1981) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken