Spanje/Duitsland/Italië 1971. Western van Duccio Tessari. Met o.a. Franco Nero, Lynn Redgrave, Eli Wallach, Horst Janson en Eduardo Fajardo.

VPRO Cinema

Een Russische avonturier zit achter een in Mexico begraven schat aan. De schatkaart is in het bezit van een simpele bandiet, die hiervoor ook benaderd wordt door een Ierse journaliste die met geld de revolutie wil financieren. De bandiet wordt voor een reeds lang geleden gestorven revolutionair aangezien en gaat dan zo in zijn rol op, dat hij geld verdeelt onder de armen. Maar met behulp van handlangers weet hij wel de premie op het hoofd van de rebel te incasseren. Deze komisch bedoelde western werkt allesbehalve aanstekelijk door ongeremde grimasserij van de drie sterren, maar heeft op scenario-niveau spitse dialooghumor voor wie door alle rumoer heen weet te luisteren. Prachtig camerawerk van José F. Aguayo en schitterende locaties.

credits

Regie:
Duccio Tessari
Cast:
Franco Nero, Lynn Redgrave, Eli Wallach, Horst Janson, Eduardo Fajardo, Marilù Tolo, Dan van Husen, Gisela Hahn, José Jaspe
Muziek:
Gianni Ferrio
Jaar:
1971
Alt. titels:
Turn the Other Cheeck, Zwei wilde Compañeros, Long Live Your Death!, Guerilla, La
Genres:
Western, Komedie
Landen:
Spanje, Duitsland, Italië

op televisie
0 uitzendingen

Viva la muerte...tua! (1971) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken