Italiƫ 1966. Western van Alfredo Antonini en Mario Sequi. Met o.a. Joseph Cotten, Gordon Scott, James Mitchum, Ilaria Occhini en Franco Nero.

VPRO Cinema

Deze goede [KL]spaghetti-western[KLE] werd door Antonini geregisseerd (als Albert Band), maar ten onrechte wordt hij vaak gezien als de enige regisseur. Evenmin is dit een co-produktie met de USA zoals vaak beweerd wordt. Het verhaal is gebaseerd op de roman Guns of North Texas van Will Cook, door Antonini en Ugo Liberatore bewerkt. Het speelt zich af vlak na de nederlaag van het Zuiden in de Burgeroorlog. Cotten en zijn zoon Mitchum zijn ziedend en schrikken voor moord en doodslag niet terug. Zoon Scott keert terug uit de oorlog en wenst vrede. Bijna de hele familie moet er aan geloven, vooral door Mitchums toedoen, maar uiteindelijk vindt Scott vrede en rust met Occhini, wier vader door zijn familie werd vermoord.

credits

Regie:
Alfredo Antonini, Mario Sequi
Cast:
Joseph Cotten, Gordon Scott, James Mitchum, Ilaria Occhini, Franco Nero, Emma Vannoni, Georges Lycan, Muriel Franklin, Aldo Cecconi, Franco Balducci
Jaar:
1966
Alt. titels:
Uomini dal passo pesante, Gli, The Tramplers, Tramplers, The
Genres:
Western
Landen:
Italiƫ

op televisie
0 uitzendingen