Frankrijk 1961. Komedie van René Clair. Met o.a. Philippe Noiret, Claude Rich, Annie Fratellini, Colette Castel en Françoise Dorléac.

VPRO Cinema

De bewoners van een afgelegen dorpje zijn recordhouders in het behalen van zeer hoge leeftijden. Een slimme ondernemer wil daarvan profijt trekken door van het dorp een toeristenoord te maken. De bewoners gaan enthousiast mee op één oude boer na; uitgerekend op zijn land bevindt zich de bron met het heilzame water. De erfgenaam van de boer wordt bewerkt met nationale roem en media-aandacht, maar alle inspanningen worden de overwerkte ondernemer fataal en alles blijft bij het oude. Deze satire verliest aan effectiviteit door de mechanische regie, die de humor en de spontaniteit vleugellam maakt, al weet Bourvil nog iets te maken van zijn drievoudige rol: de dwarse boer en zijn twee zonen. De andere acteurs zijn niet meer dan wezenloze pionnen.

credits

Regie:
René Clair
Cast:
Philippe Noiret, Claude Rich, Annie Fratellini, Colette Castel, Françoise Dorléac, Alfred Adam, Michel Mo, Grimaldi, Bourvil
Muziek:
Georges Van Parys
Jaar:
1961
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Lichte komedie, Satire
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Tout l'or du monde (1961) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken