Frankrijk/Polen 1989. Oorlogsfilm van Wojchiech J. Has. Met o.a. Rafal Wieczynski, Michael Lonsdale, Emmanuelle Riva, Daniel Emilfork en Christine Laurent.

VPRO Cinema

Bewerking van de roman van Frédérick Tristan. De vijftien-jarige Balthasar trekt door het Duitsland van het einde van de 16e eeuw, dat geteisterd wordt door godsdienstoorlogen, hongersnood en de pest. Na diverse ontmoetingen en spannende avonturen komt hij in Venetië en bij zijn geliefde Rosa aan. Een kleurrijk fresco met een minder sombere inhoud dan het thema doet vermoeden. De beelden zijn beïnvloed door de Duitse schilders van die tijd en tonen een instabiele wereld vol valse schijn. Een beetje filosofie komt er ook in voor, vooral de ideeën van Giorgano Bruno en de alchemisten. Om vergissingen te voorkomen: deze geplaagde 16e eeuw is een impliciete verwijzing naar onze eeuw. De moralist en de estheet komen in deze film samen!

credits

Regie:
Wojchiech J. Has
Cast:
Rafal Wieczynski, Michael Lonsdale, Emmanuelle Riva, Daniel Emilfork, Christine Laurent, Adrianna Biedrzynska, Gabriela Kowncka
Muziek:
Zdzislaw Szostak
Jaar:
1989
Alt. titels:
Insolite voyage de Balthasar Kober
Genres:
Oorlogsfilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Oorlogsfilm
Landen:
Frankrijk, Polen

op televisie
0 uitzendingen