Verenigde Staten 1933. Avonturenfilm van Robert F. Hill en Robert Hill. Met o.a. Buster Crabbe, Jacqueline Wells, E. Alyn Warren, Edward Woods en Philo McCullough.

VPRO Cinema

Serial in twaalf hoofdstukken. Wells is in de jungle op zoek naar haar vader die in handen is gevallen van het volk van Zar. De medicijnman Auer is een bandiet, maar Tarzan laat een en ander niet op zijn beloop. Crabbe was een goede Tarzan. In 1932 was hij Olympisch kampioen geworden op de 400 meter vrije slag. Producent Sol Lesser huurde Crabbe van Paramount om hem deze Principal- serie te kunnen laten maken, de eerste van de twee serials die Principal heeft uitgebracht. Serial-veteranen Basil Dickey en George Plympton schreven het scenario. Dat zouden ze twintig jaar later nog steeds doen. Harry Neumann en Joe Bretherton deden het camerawerk. Julie Bishop staat op de credits vermeld onder het pseudoniem Jacqueline Wells.

credits

Regie:
Robert F. Hill, Robert Hill
Cast:
Buster Crabbe, Jacqueline Wells, E. Alyn Warren, Edward Woods, Philo McCullough, Matthew Betz, Frank Lackteen, Mischa Auer, Mathew Betz, Jacqueline Wells (Julie Bishop)
Jaar:
1933
Genres:
Avonturenfilm, Actiefilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Junglefilm
Landen:
Verenigde Staten