Frankrijk/Italië/Duitsland 1979. Komedie van Mario Monicelli. Met o.a. Gérard Depardieu, Faith Minton, Roland Bock, Helga Anders en Gianrico Tedeschi.

VPRO Cinema

Een bokser, die na een uitdaging door een karateka zijn hand verbrijzeld heeft, is verliefd op een catcheuse in een rondtrekkende show, maar kan niet verwerken dat hij op haar kosten moet leven. Hij probeert een come-back in de ring, maar wordt verslagen, waarna de geliefde opponent hem ook nog eens k.o. slaat. Deze eerste filmkijk achter de schermen - vóór ALL THE MARBLES - van de vrouwelijke catch-shows, gecombineerd met een onevenwichtige romance stelt in de uitwerking teleur, omdat het scenario te weinig mogelijkheden benut en te veel ruimte geeft aan voor de hand liggende platvloersheden. De weinig gelukkige nasynchronisatie van de vrijwel volledig buitenlandse cast blijkt een extra-handicap, zodat sporadisch spectaculaire of treffende momenten overblijven. Age, Scarpelli en de regisseur bewerkten de roman van Carlo Brizzolara tot scenario. Camerawerk van Tonino delli Colli. Ook bekend als ROSY LA BOURRASQUE.

credits

Regie:
Mario Monicelli
Cast:
Gérard Depardieu, Faith Minton, Roland Bock, Helga Anders, Gianrico Tedeschi, Claudia Polley, Kathleen Thompson, Barbara Swan, Fausto Constantino
Camera:
Tonino Delli Colli
Muziek:
Gianfranco Plenizio, Garcia
Jaar:
1979
Alt. titels:
Rosy la bourrasque, Hurricane Rosie
Genres:
Komedie, Sportfilm
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Frankrijk, Italië, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Temporale Rosy (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken