Verenigde Staten 1989. Misdaad van Jerry Jameson. Met o.a. Ricky Schroder, George Dzundza, Matt Clark, Brad Dourif en Lara Flynn Boyle.

VPRO Cinema

Schroder is net afgestudeerd aan de politie-academie. Hij wordt aangetrokken als adjunct van Sheriff Dzundza, een man tegen wie hij erg opkijkt en die zeer populair is in de streek. Maar zijn bewondering slaat om in wantrouwen wanneer hij ontdekt dat de man corrupt is als de pest. Hij laat drugsdealers hun gang gaan en sluit de ogen voor mishandeling van gevangenen. Wanneer Schroder echter getuige is van een achtervolging op de highway die fataal afloopt voor de achtervolgde, besluit hij de waarheid bekend te maken. Ongeloofwaardige thriller met Schroder in een rol waarin hij zich duidelijk niet thuisvoelt. Het scenario van Stuart Schoffman, is gebaseerd op een verhaal van Schoffman en Dan Witt. Zij putten op hun beurt weer uit het boek Terror On Highway 59 van Stuart Seller. Zou waargebeurd zijn. Waarom het nummer van de highway gewijzigd werd, is een raadsel. In beeld gebracht door Brian West.

credits

Regie:
Jerry Jameson
Cast:
Ricky Schroder, George Dzundza, Matt Clark, Brad Dourif, Lara Flynn Boyle, Frederic Lehne, David Sherrill, Jeff Doucette, J.Michael Hunter, Kay Joyner, Linda Pierce, Richard Brooks
Camera:
Brian West
Muziek:
Artie Kane
Jaar:
1989
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Terror on Highway 91 (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken