Verenigde Staten 1984. Fake documentaire van Rob Reiner. Met o.a. Rob Reiner, Michael McKean, Christopher Guest, Harry Shearer en Bruno Kirby.

VPRO Cinema

De Amerikaanse comeback-tournee van de fictieve rockband Spinal Tap (door fans aangeprezen als de luidste heavy metal band van het Verenigd Koninkrijk) is het onderwerp van deze hilarische debuutfilm van Rob Reiner. Hoewel de film destijds werd geprezen als een nauwkeurige parodie op de muziekbusiness en de cinema - het genre rockdocumentaire in het bijzonder - had Reiner niet kunnen verzinnen dat een grote groep fans de Spinal Tap-gedachte ook nu nog levend zou houden. In de loop der tijd is de parodie Spinal Tap een heel eigen leven gaan leiden: naast het uitbrengen van platen en cd's, werden biografieën en songteksten gepubliceerd.

credits

Regie:
Rob Reiner
Cast:
Rob Reiner, Michael McKean, Christopher Guest, Harry Shearer, Bruno Kirby, Tony Hendra, June Chadwick, R.J. Parnell, David Kaff, Ed Begley jr, Patrick Macnee, Chazz Dominguez, Fran Drescher, Billy Crystal, Anjelica Huston, Howard Hesseman
Scenario:
Rob Reiner
Productie:
Karen Murphy
Camera:
Peter Smokler
Muziek:
Harry Shearer, Rob Reiner, Michael McKean, Christopher Guest
Montage:
Kent Beyda, Kim Secrist
Jaar:
1984
Genres:
Fake documentaire, Muziek, Komedie
Trefwoorden:
Parodie, Popmuziek, Rock 'n' roll, Cult
Landen:
Verenigde Staten

op televisie

0 uitzendingen

This Is Spinal Tap (1984) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken