Verenigde Staten/Frankrijk/Italië 1964. Oorlogsfilm van John Frankenheimer. Met o.a. Burt Lancaster, Paul Scofield, Jeanne Moreau, Suzanne Flon en Michel Simon.

VPRO Cinema

In briljant zwart-wit gefotografeerde avonturen- annex WO II-film van actiespecialist John Frankenheimer (The French Connection II) kan bogen op een prima cast. Paul Scofield is in een van z'n spaarzame filmrollen een fanatieke, in Vaires (Fr) gestationeerde Oberst die verantwoordelijk is voor het transport van geroofde kunstschatten richting Heimat. Als het aan loc-machinist Michel Simon en stationschef Burt Lancaster ligt haalt zijn trein de Frans-Duitse grens niet eens. Jeanne Moreau steelt de show. Als quasi-kwetsbare hotelhoudster biedt ze Lancaster onderdak. 'Waarom zijn mannen toch zo dom,' vraagt ze zich af. 'Waarom moeten ze per se de held uithangen. Voor de vrouwen zit er niks anders op dan thuis te zitten en angstig af te wachten.' Intussen zet ze wel haar eigen leven op het spel.

credits

Regie:
John Frankenheimer
Cast:
Burt Lancaster, Paul Scofield, Jeanne Moreau, Suzanne Flon, Michel Simon, Wolfgang Preiss, Albert Rémy, Richard Münch, Charles Millot
Scenario:
Franklin Coen, Frank Davis
Productie:
Jules Bricken
Camera:
Jean Tournier, Walter Wottitz
Muziek:
Maurice Jarre
Jaar:
1964
Genres:
Oorlogsfilm, Actiefilm, Thriller
Trefwoorden:
WO II
Landen:
Verenigde Staten, Frankrijk, Italië

op televisie
2 uitzendingen

The Train (1964) is deze week tweemaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
dinsdag 30 maart
ARTE
13:50 - 16:05
zondag 28 maart
ARTE
20:15 - 22:25