Frankrijk 1984. Drama van Yannick Bellon. Met o.a. Victor Lanoux, Anny Duperey, Valérie Mairesse, Xavier Deluc en Michel Galabru.

VPRO Cinema

Tijdens een onderzoek naar de moord op een bekende homoseksueel in een grote provinciestad, wordt de commissaris verliefd op een jonge man, Bernard, en het gevoel blijkt wederzijds. De moordenaar profiteert van deze situatie door Bernard te chanteren, maar wordt door laatstgenoemde vermoord. Bernard probeert te vluchten maar wordt neergeschoten door een politieman. Deze intrige verbergt eigenlijk het ware onderwerp van de film, namelijk homoseksualiteit in het algemeen en de reacties daarop in een stad waar iedereen alles van elkaar weet. Ook al is de uitbeelding van de karaktertypes en hun gedrag schematisch en heeft de film veel weg van de André Cayatte films, toch houdt hij de aandacht op zich gevestigd door zijn ernst en door de ernst van het onderwerp op zich. Regisseur Bellon schreef zelf het scenario.

credits

Regie:
Yannick Bellon
Cast:
Victor Lanoux, Anny Duperey, Valérie Mairesse, Xavier Deluc, Michel Galabru, Roland Blanche, Gérard Hérold, Patrick Raynal, Guy Tréjean, Michèle Simonnet
Scenario:
Regisseur Bellon
Muziek:
Catherine Lara
Jaar:
1984
Alt. titels:
Triche, La
Genres:
Drama, Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La triche (1984) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken