Italië/​Frankrijk 1973. Oorlogsfilm van Pierre Granier-Deferre. Met o.a. Jean-Louis Trintignant, Romy Schneider, Maurice Biraud, Régine en Nike Arrighi.

VPRO Cinema

De Noord-Franse huisvader Julien Maroyeur (Trintignant) vlucht in 1940 met zijn gezin voor de Duitse invasie. In de trein raakt hij gescheiden van zijn zwangere vrouw en dochtertje. Dan ontmoet hij de Joods-Duitse Anna Kupfer (Schneider), en tijdens de reis bloeit er iets moois op tussen de twee. Maar aangekomen op de bestemming vindt hij zijn gezin weer terug en verdwijnt Anna. Toch zien ze elkaar enkele jaren later terug, onder moeilijke omstandigheden. Sfeervol noodlotsverhaal, met sterk spel van de hoofdrolspelers, naar een verhaal van Georges Simenon. Twee jaar eerder maakte regisseur Granier-Deferre het fraaie drama Le chat.

credits

Regie:
Pierre Granier-Deferre
Cast:
Jean-Louis Trintignant, Romy Schneider, Maurice Biraud, Régine, Nike Arrighi, Serge Marquand, Franco Mazzieri, Paul Amiot, Jean Lescot, Roger Ibanez, Anne Wiazenski, Henri Attal, Paul-François Valorbe, André Rouyer
Scenario:
Pascal Jardin
Productie:
Raymond Danon
Camera:
Walter Wottitz
Muziek:
Philippe Sarde
Montage:
Jean Ravel
Schrijver:
Georges Simenon
Kijkwijzer:
E
Jaar:
1973
Alt. titels:
Train, Le, Nur ein Hauch von Glück
Genres:
Oorlogsfilm, Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Oorlogsfilm
Landen:
Italië, Frankrijk