Verenigde Staten 1973. Komedie van Bud Yorkin. Met o.a. Ryan O'Neal, Jacqueline Bisset, Warren Oates, Jill Clayburgh en Charles Cioffi.

VPRO Cinema

Computerspecialist O'Neal besluit het rechte pad te verlaten en zich om te scholen tot een geniale juwelendief. Reeds met zijn eerste kraak oogst hij succes en zoals het echte inbrekers past, laat hij een visitekaartje achter in de vorm van een schaakstuk. Slome komedie, hoewel actiemeester Walter Hill het scenario schreef. Hij liet zich daarvoor duidelijk inspireren door RAFFLES, maar O'Neal bezit niet het charisma van een David Niven, die het personage vertolkte in 1940. Oates heeft de leukste rol en Bisset is de schoonheid van dienst. Clayburgh speelt hier een van haar eerste rollen. Hill baseerde zich op een roman van Terence L. Smith. Fotografie van Philip Lathrop en leuke muziek van Henry Mancini.

credits

Regie:
Bud Yorkin
Cast:
Ryan O'Neal, Jacqueline Bisset, Warren Oates, Jill Clayburgh, Charles Cioffi, Ned Beatty, Austin Pendleton, Gregory Sierra, Michael Murphy, John Hillerman, Allan Oppenheimer, Margaret Fairchild, Jack Manning, Richard O'Brien, George Morfogen
Scenario:
Walter Hill
Productie:
Bud Yorkin
Camera:
Philip H. Lathrop
Muziek:
Henry Mancini
Geluid:
Arthur Piantadosi, Tom Overton
Montage:
John C. Horger
Jaar:
1973
Alt. titels:
Thief Who Came to Dinner, The, Webster ist nicht zu fassen
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Lichte komedie
Landen:
Verenigde Staten