Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1988. Thriller van Nicolas Roeg. Met o.a. Theresa Russell, Gary Oldman, Christopher Lloyd, Colleen Camp en Sandra Bernhard.

VPRO Cinema

Dokter Lloyd en Russell zijn al enige tijd getrouwd. Het is een merkwaardig huwelijk: hij zondert zich af met zijn modelspoorbaan en zij is gefrustreerd door het huwelijk. Dan komt er een opgeschoten klootzak (Oldman) aan de deur, die zegt haar zoon te zijn. Russell heeft er alle moeite mee om te aanvaarden dat zo`n ego[KA3]istische lul haar kind is, maar gaandeweg verandert haar opinie. Ze merkt dat ze zich losmaakt van haar seksuele onderdrukking en bevrijdt zich door een gewelddaad van haar idiote echtgenoot en zijn spoortreintjes. De sfeer balanceert tussen (erotische) fantasie en werkelijkheid. Roegs film, die zowel een psychologische thriller als een bijtende satire op de Amerikaanse maatschappij is, vond geen genade bij de Amerikaanse critici. Wel, niet iedereen houdt van zijn stijl, en dat geldt ook in Europa waar men de film beschouwt als een zelf- parodie. Scenario van Dennis Potter. Russell is in werkelijheid getrouwd met Roeg. Gefilmd in North Carolina.

credits

Regie:
Nicolas Roeg
Cast:
Theresa Russell, Gary Oldman, Christopher Lloyd, Colleen Camp, Sandra Bernhard, Seymour Cassel, Leon Rippy, Vance Colvig
Scenario:
Dennis Potter
Productie:
Rick McCallum
Camera:
Alex Thomson
Muziek:
Stanley Myers
Montage:
Tony Lawson
Jaar:
1988
Genres:
Thriller, Komedie, Drama
Trefwoorden:
Satire, Zwarte komedie
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Track 29 (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken