Verenigde Staten 1941. Komedie van Clarence Brown. Met o.a. Clark Gable, Rosalind Russell, Peter Lorre, Jessie Ralph en Reginald Owen.

VPRO Cinema

Twee beruchte juwelendieven, Gerald Meldrick (Gable) en Anya Von Duren (Russell) stoten op elkaar in exotische omstandigheden als ze jacht maken naar hetzelfde waardevolle sieraad. Tijdens hun vlucht voor de politie, raken ze erg op elkaar gesteld, maar ze moeten het nog opnemen tegen het Japanse leger. Een prettige actie-komedie in het genre van het latere ROMANCING THE STONE. De twee hoofdrolspelers zijn zalig in hun samenspel, maar op een bepaald moment wordt de show toch gestolen door Lorre, als scheepskapitein Chang, die maar al te graag vlug rijk zou worden zonder er veel moeite voor te doen. Als je goed oplet, kan je ook nog Alan Ladd zien voorbijgaan. Inventief scenario van Anita Loos, Leon Gordon en Edwin Mayer. Het camerawerk is van William Daniels.

credits

Regie:
Clarence Brown
Cast:
Clark Gable, Rosalind Russell, Peter Lorre, Jessie Ralph, Reginald Owen, Matthew Boulton, Eduardo Ciannelli, Rosina Galli
Camera:
William Daniels
Muziek:
Herbert Stothart
Jaar:
1941
Genres:
Komedie, Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Lichte komedie, Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

They Met In Bombay (1941) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken