Frankrijk 1938. Komedie van Ludwig Berger. Met o.a. Yvonne Printemps, Pierre Fresnay, Henri Guisol, Jean Périer en Guillaume de Sax.

VPRO Cinema

Een drieluik: zijn liefde voor een danseres brengt de militaire loopbaan van een markies in gevaar; zij vlucht, met een engagement in het buitenland. Haar dochter wordt een succesvolle operette-ster die de zoon van de markies leert kennen. Deze eist dat ze kiest voor het theater of voor hem. De kleindochter is een filmactrice die in een verfilmde biografie van oma zal spelen, waarbij de kleinzoon haar tegenspeler wordt. Deze neemt haar angst, dat de geschiedenis van de vorige generaties zich zal herhalen, weg. Een met walsen van drie generaties componisten ondersteunde en sierlijk gestileerde operettefilm in de stijl van Ernst Lubitsch. Printemps is een goed equivalent van Jeanette MacDonald, maar Fresnay is houtenklazig in een hem vreemd genre. Deze romantische flut boeit door de enscenering en het camerawerk van Eugen Schüfftan.

credits

Regie:
Ludwig Berger
Cast:
Yvonne Printemps, Pierre Fresnay, Henri Guisol, Jean Périer, Guillaume de Sax, France Ellys, Jeanne Helbling, Max Maxudian, Jane Marken
Muziek:
Oscar Straus
Jaar:
1938
Alt. titels:
Trois valses, Les
Genres:
Komedie, Romantiek, Muziek
Trefwoorden:
Lichte komedie, Muziekfilm, Romantisch drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Les Trois valses (1938) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken