Frankrijk/Italië 1980. Komedie van Ettore Scola. Met o.a. Vittorio Gassman, Marcello Mastroianni, Serge Reggiani, Ugo Tognazzi en Jean-Louis Trintignant.

VPRO Cinema

Het Romeinse soir[KA1]ee-leven verenigt kopstukken uit het culturele en maatschappelijke leven. De steeds wisselende benadering van dezelfde sc[KA2]ene maakt duidelijk hoe zeer ieder van de mannen van zijn oorspronkelijke idealen is vervreemd en aan het eind van hun Latijn is gekomen. De vrouwen hebben daarentegen hun praktische greep op de realiteit behouden, terwijl de jongeren alles met ironische scepsis bekijken. Deze sleutelfilm met zelfkritiek (met schrijvers, filmers, politici in eigen rollen naast de acteurs) heeft een veelkleurige structuur die herhalingen niet geheel vermijdt, maar een ingewikkeld tragi-komisch beeld geeft van een generatie en ondanks alle ontluistering de warmte van in stand gebleven vriendschap overdraagt. Het scenario is van regisseur Scola, Agenore Incorocci als Age en Furio Scarpelli. Het camerawerk is van Pasqualino De Santis. Technicolor. Stereo.

credits

Regie:
Ettore Scola
Cast:
Vittorio Gassman, Marcello Mastroianni, Serge Reggiani, Ugo Tognazzi, Jean-Louis Trintignant, Stefania Sandrelli, Carla Gravina, Milena Vukotic, Stefano Satta Flores, Marie Trintignant, Olimpia Carlisi, Venantino Venantini, Galeazzo Benti, Ombretta Colli
Scenario:
Ettore Scola
Camera:
Pasqualino De Santis
Muziek:
Armando Trovajoli, Antonio Vivaldi
Jaar:
1980
Alt. titels:
Terrazza, La, Die Terrasse
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Tragikomedie, Satire, Politiek
Landen:
Frankrijk, Italië

op televisie
0 uitzendingen

La Terrazza (1980) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken