Italië/Duitsland/Frankrijk 1974. Misdaad van Francis Girod. Met o.a. Michel Piccoli, Mascha Gonska, Andréa Ferréol, Monica Fiorentini en Philippe Brizard.

VPRO Cinema

Advocaat Georges Sarret (Piccoli) uit een provincieplaats huwt twee Duitse zusters uit, Philomene (Schneider) en Catherine (Gonska), aan rijke oude mannen met het oog op de erfenis. Als die niet snel een natuurlijke dood sterven, worden ze naar het hiernamaals geholpen. Deze zwarte komedie gaat consequent te ver en geeft de acteurs de kans tot monsterlijke creaties die ze wellustig aangrijpen. Sommige moorden en de verwerking van de slachtoffers vereisen van de toeschouwer een sterke maag. Als Piccoli een levensverzekering op Ferréol afsluit, nemen de gebeurtenissen een onverwachte wending. Behoorlijk ironische film die op stijlvolle wijze de jaren rond 1925 doet herleven. Het scenario is van Solange Fasquelle en Jacques Rouffio. Het camerawerk is van Andreas Winding.

credits

Regie:
Francis Girod
Cast:
Michel Piccoli, Mascha Gonska, Andréa Ferréol, Monica Fiorentini, Philippe Brizard, Hubert Deschamps, Jean Rigaux, Michel Piiccoli, Romy Schneider
Scenario:
Solange Fasquelle
Camera:
Andréas Winding
Muziek:
Ennio Morricone
Jaar:
1974
Alt. titels:
Le trio infernal
Genres:
Misdaad, Komedie
Trefwoorden:
Zedenkomedie
Landen:
Italië, Duitsland, Frankrijk

op televisie

0 uitzendingen

Trio Infernal, Le (1974) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken