Verenigde Staten 1992. Biografie van Alastair Reid. Met o.a. Brian Dennehy, Maria Conchita Alonso, Jeff Daniels, Eli Wallach en Kate Reid.

VPRO Cinema

Biopic over Jackie Presser, die na Jimmy Hoffa en Frank Fitzsimmons aan het hoofd kwam te staan van The International Brotherhood of Teamsters, de machtige truckersvakbond in de V.S. Dennehy schittert als Presser, nietsnut, rokkenjager en machtswellusteling die de Teamsters wilde zuiveren en daarom informant werd voor de FBI en vertrouweling van de maffia. Zelf ging hij grijnzend over lijken maar loopt tenslotte vast in een valstrik van moord en intriges. Waarheidsgetrouw scenario van Abby Mann, gebaseerd op het boek Mobbed Up van James Neff, dat ongenadig is voor politieke touwtrekkers, waaronder de Reagan-administratie. Daniels is de harde FBI-man, Alonso de derde mevrouw Presser, Wallach is teamster-peetvader Presser senior, die zijn zoon een eerste duwtje op weg naar de top geeft. Ook bekend als POWER PLAY: THE JACKIE PRESSER STORY.

credits

Regie:
Alastair Reid
Cast:
Brian Dennehy, Maria Conchita Alonso, Jeff Daniels, Eli Wallach, Kate Reid, Robert Prosky, Brad Sullivan, Donald Moffat, Tony Lo Bianco
Muziek:
Brad Fiedel
Jaar:
1992
Alt. titels:
Power Play: The Jackie Presser Story
Genres:
Biografie, Drama
Trefwoorden:
Americana
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen