Verenigde Staten/Duitsland 1992. Drama van Karin Howard en Karin Howard. Met o.a. Valentina Vargas, James Remar, Hannes Jaenicke, George Peppard en Ferdy Mayne.

VPRO Cinema

Het decadente sfeertje van Berlijn tussen de twee wereldoorlogen staat centraal in deze vervelende film naar de gelijknamige roman van Walter Serner. Vargas, als een voor die tijd bijzonder onafhankelijke jonge vrouw, sjoemelt wat met gestolen juwelen van haar gangstervriendje tot zij de Amerikaanse avonturier Remar ontmoet, die haar op sleeptouw neemt naar een Duits kuuroord. Ook daar willen beiden een slag slaan en Peppard, als een Amerikaanse oliebaron op doorreis, moet hun slachtoffer worden. De Engelse, nagesynchroniseerde versie van de Duitse tv- film (DIE TIGERIN) klinkt verschrikkelijk vals. Wordt aangeboden als een erotische thriller maar de erotiek is ver te zoeken en een thriller is dit ook nauwelijks, eerder een driestuiversromannetje. Karin Howard schreef het scenario. Het camerawerk is van Lothar Elias Stickelbrucks.

credits

Regie:
Karin Howard, Karin Howard
Cast:
Valentina Vargas, James Remar, Hannes Jaenicke, George Peppard, Ferdy Mayne, Belinda Mayne, Götz Hellriegel, René Schoenenberger, Michael Basden, Lorose Keller, Eva Mannschott, Arne Nannestad, Andreas Grothusen, Georg Tryphon, Christian Goebel
Scenario:
Karin Howard
Camera:
Lothar Elias Stickelbrucks
Muziek:
Loek Dikker
Schrijver:
Walter Serner
Jaar:
1992
Alt. titels:
Tigress, The, Die Tigerin, Tigerin, Die
Genres:
Drama, Thriller
Trefwoorden:
Melodrama, Erotiek
Landen:
Verenigde Staten, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

The Tigress (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken