Spanje/​Frankrijk 1991. Drama van Pedro Almodóvar. Met o.a. Victoria Abril, Marisa Paredes, Miguel Bosé, Pedro Díez del Corral en Féodor Atkine.

VPRO Cinema

Campy melodrama begint mooi absurd als een druk gesticulerende Alberto zijn stiefdochtertje Rebecca voor 1000 kokosnoten aan marktkooplui probeert te slijten. Een kleine twintig jaar later (Almodóvar gebruikt een van zijn vele montagegrapjes om de tijdsspanne soepel te overbruggen) is Rebecca een prettig gestoorde tv-journaliste. Klaar voor een confrontatie met moederlief, een gevierde popzangeres die na een jarenlang verblijf in Mexico naar Madrid terugkeert. Op de luchthaven herkent mama (een eigentijdse kruising tussen Bette Davis en Randy Crawford) haar dochter niet. Het voorval is exemplarisch voor de gemankeerde moeder-dochterrelatie, het 'orgelende grondthema' (aldus Almodóvar) van een bizarre film.

credits

Regie:
Pedro Almodóvar
Cast:
Victoria Abril, Marisa Paredes, Miguel Bosé, Pedro Díez del Corral, Féodor Atkine, Rocío Muñoz, Mayrata O'Wissieod, Bibiana Fernández, Miriam Díaz Aroca
Scenario:
Pedro Almodóvar
Productie:
Agustín Almodóvar
Camera:
Alfredo F. Mayo
Muziek:
Ryuichi Sakamoto
Montage:
José Salcedo
Kijkwijzer:
E
Jaar:
1991
Alt. titels:
High Heels
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Melodrama, Moeder-dochterrelatie
Landen:
Spanje, Frankrijk