Verenigde Staten 1958. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Rock Hudson, Dorothy Malone, Robert Stack, Jack Carson en Robert Middleton.

VPRO Cinema

Mardi Gras in New Orleans in 1932. Er zijn heel wat deelnemers voor het vliegfeest. Favoriet is de grote held (Stack) van het legendarische La Fayette Escader. Zijn vrouw (Malone) heeft voor hem haar bourgeois leven opgegeven en is parachutiste geworden. Zij vergezelt hem met hun zoon en zijn trouwe boordwerktuigkundige Carson. Journalist Hudson moet een reportage maken over de luchtshow. Een pakkende, dramatische film, die een aardig beeld schetst van het leven van waaghalsen in de lucht en van hun dagelijkse strijd om het bestaan dat vol gevaren en dodelijke risico's is. De kijker ziet het door de ogen van een buitenstaander, reporter Hudson. De film is gevoelig, bij het sentimentele af. George Zuckerman bewerkte de roman Pylon van William Faulkner tot scenario. Knappe zwart- wit-fotografie van Irving Glassberg.

credits

Regie:
Douglas Sirk
Cast:
Rock Hudson, Dorothy Malone, Robert Stack, Jack Carson, Robert Middleton, Chris Olsen, Alan Reed, Robert J. Wilke, Troy Donahue
Scenario:
George Zuckerman
Productie:
Albert Zugsmith
Camera:
Irving Glassberg
Muziek:
Frank Skinner
Montage:
Russell F. Schoengarth
Jaar:
1958
Alt. titels:
Tarnished Angels, The
Genres:
Drama
Landen:
Verenigde Staten