Senegal 1973. Avonturenfilm van Djibril Diop Mambety en Djibril Diop Mambetty. Met o.a. Al Demba, Dieynaba Dieng, Assane Faye, Robbie Lawson en Magoné N'Diaye.

VPRO Cinema

Een zwerftocht van een stel jonge Senegalese randfiguren per motor naar Dakar. Mory, de herder, wil naar Parijs: niet om er werk te vinden maar om er feest te vieren! Ze zullen niet verder komen dan Dakar. Gedurende deze zwerftocht leeft Mory van afpersing en bedrijft hij de liefde met Anta. Open einde. Een verrassende film door zijn aanstekelijke wilskracht en zijn mengsel van realiteit, poëzie en dromerigheid. Dromen en alledaagse werkelijkheid lopen zo sterk door elkaar heen, dat het onderscheid niet meer te maken is. Deze duidelijk zichtbaar gemaakte fictie verleent de film een erg non-conformistisch karakter. Ook bekend als LE VOYAGE DE L'HYÈNE.

credits

Regie:
Djibril Diop Mambety, Djibril Diop Mambetty
Cast:
Al Demba, Dieynaba Dieng, Assane Faye, Robbie Lawson, Magoné N'Diaye, Aliou N'Diaye, Apsa Niang, Colette Simon, Mado Robin, Aminata Fall, Magaye Niang, Ndou Labia, Amanita Fall, Ousseynou Diop, Christoph Colomb
Scenario:
Djibril Diop Mambetty
Jaar:
1973
Alt. titels:
Voyage de l'Hyène, Le
Genres:
Avonturenfilm, Komedie
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Tragikomedie
Landen:
Senegal

op televisie
0 uitzendingen

Touki Bouki (1973) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken