België/Oostenrijk 1964. Misdaad van Ernst Hofbauer. Met o.a. Adrian Hoven, Corny Collins, Paul Löwinger, Mady Rahl en Hector Camerlynck.

VPRO Cinema

Een in de haven van Antwerpen gesitueerde politiefilm over marihuanasmokkel met Hoven als de Engelse detective Tim Frazer, gecre[KA3]eerd door Francis Durbridge, maar geschreven door de Vlaamse auteur-scenarist Anton Van Casteren. Regiedebuut van de later beruchte Hofbauer (van de beruchte SCHULM[KA3]ADCHEN-REPORT films) die hiermee bij de Duitse filmproductiefirma Constantin meteen een interessant contract aangeboden kreeg voor het draaien van een rits krimi`s, musicals, westerns en seksfilms. Hoewel oorspronkelijk een Vlaamse film kwam er nooit een Vlaamse versie van: door de financi[KA3]ele moeilijkheden en zelfmoord van producent Josef Eckert. De destijds razend populaire Vlaamse tv- omroepster Terry Van Ginderen ('Tante Terry') debuteerde als filmactrice in de rol van zwoele 'Katrien'. Het zou haar eerste en laatste speelfilmavontuur worden.

credits

Regie:
Ernst Hofbauer
Cast:
Adrian Hoven, Corny Collins, Paul Löwinger, Mady Rahl, Hector Camerlynck, Ellen Schwiers, Marcel Hendrickx, Terry Van Ginderen, Jean Balthasar, Ady Berber, Paul S'Jongers, Martin Van Zundert, Lut Tomsin
Muziek:
Heinz Neubrand
Jaar:
1964
Alt. titels:
Tim Frazer à la poursuite du mystérieux Monsieur X
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
België, Oostenrijk

op televisie
0 uitzendingen