Verenigde Staten 1990. Drama van Charles Burnett. Met o.a. Danny Glover, Paul Butler, Mary Alice, Carl Lumbly en Vonetta McGee.

VPRO Cinema

Na lange tijd een zwerversbestaan geleid te hebben keert Glover terug naar L.A., waar hij onderdak vindt bij Lumbly en McGhee. De vlotte prater heeft een invloed op iedereen in het gezin. Burnett situeert zijn film in een realistisch L.A. waar de strijd om het bestaan eeuwig durend schijnt te zijn. Zijn personages zijn alledaagse mensen en hun belevenissen hebben niets ongewoon of heroïsch. Hij zet zwarte cultuur en traditie tegen de onvrede van hen die vinden dat ze in ghetto's leven. Burnett's scenario is vlijmscherp, begint als een sprookje om dan te evolueren in een anti-rascistisch pamflet. Niet iedereen zal ervan houden. Let op de schitterende credits die een mengeling is van tederheid en opstandigheid. Glover fungeerde als mede-uitvoerende producent. Fotografie van Walt Lloyd.

credits

Regie:
Charles Burnett
Cast:
Danny Glover, Paul Butler, Mary Alice, Carl Lumbly, Vonetta McGee, Sheryl Lee Ralph, Ethel Ayler, Julius Harris, Sy Richardson, Davis Roberts, DeForest Coven, Jimmy Witherspoon
Camera:
Walt Lloyd
Muziek:
Stephen James Taylor
Jaar:
1990
Genres:
Drama, Experimenteel, Thriller, Komedie
Trefwoorden:
Sociaal drama, Racisme
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

To Sleep With Anger (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken