Duitsland 1989. Drama van Dominik Graf. Met o.a. Natja Bruckhorst, Martina Gedeck, Sabine Kaack, Thomas Winkler en Oliver Stokowski.

VPRO Cinema

De film tracht een portret te schilderen van de generatie der dertigers die in de moderne jungle van de grote stad voor een dilemma staan: aanvaarden dat ze net zo burgerlijk zijn als anderen of hun hoop op (nog) niet bereikte doelen niet opgeven en blijven nastreven. Drie kwa karakter geheel verschillende vriendinnen (met de bijnamen uit de titel) besluiten zich van de ketenen van hun dagelijkse sleur te ontdoen. De film begint veelbelovend, maar gaandeweg ontdekt de toeschouwer dat het concept ontbreekt. Naar een roman van Sherry Hormann. Hoewel voor de tv geproduceerd, eerst in de bioscopen uitgebracht en bekroond met de Duitse tv-prijs 1989. Camerawerk van Klaus Eichhamer.

credits

Regie:
Dominik Graf
Cast:
Natja Bruckhorst, Martina Gedeck, Sabine Kaack, Thomas Winkler, Oliver Stokowski, Peter Lohmeyer, Hinrich Schafmeister, Michael Maertens, Heinz Hoenig, Ursula Dirich, Charles Brauer, Edwin Noel
Camera:
Klaus Eichhammer
Muziek:
Andreas Koebner, Dominik Graf
Schrijver:
Sherry Hormann
Jaar:
1989
Genres:
Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Romantisch drama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Tiger, Löwe, Panther (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken