Verenigde Staten 1988. Sciencefiction van John Carpenter. Met o.a. Roddy Piper, Keith David, Meg Foster, George 'Buck' Flower en Peter Jason.

VPRO Cinema

Een werkeloze bodybuilder arriveert in San Francisco, waar hij overnacht in een kamp met lotgenoten. Uit een nabijgelegen kapel klinkt vreemd gezang. Wat later valt de politie binnen in de kapel. Toevallig vindt hij een doos zonnebrillen, en als hij er [KA1]e[KA1]en opzet, gaat een nieuwe wereld voor hem open. Stripachtige SF met een knipoogje. Het scenario dat Carpenter schreef onder het pseudoniem Frank Armitage, en dat is gebaseerd op de roman [KL]Eight O`Clock In The Morning[KLE] van Ray Nelson, is eigenlijk een politieke allegorie (buitenaardse wezens infiltreren in onze maatschappij), maar aan die boodschap hoef je niet al te zwaar te tillen. Gary B. Kibbe fotografeerde en Carpenter voorzag de film van muziek, samen met zijn kameraad Alan Howarth.

credits

Regie:
John Carpenter
Cast:
Roddy Piper, Keith David, Meg Foster, George 'Buck' Flower, Peter Jason, Raymond St. Jacques, Jason Robards III, Larry J. Franco, John Lawrence, Susan Barnes, Sy Richardson, Wendy Brainard, Raymond St. Jacques
Scenario:
John Carpenter
Productie:
Larry J. Franco
Camera:
Gary B. Kibbe
Muziek:
John Carpenter, Alan Howarth
Jaar:
1988
Alt. titels:
John Carpenter's They Live
Genres:
Sciencefiction, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Satire, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie

0 uitzendingen

They Live (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken