Verenigde Staten 1990. Drama van Robert Markowitz. Met o.a. Michael Tucker, Juliette Lewis, Brad Pitt, Alan Fudge en Emily Longstreth.

VPRO Cinema

Ze is nog maar net vijftien, toch heeft Lewis al een bewogen leven achter de rug. Ze werd verkracht door haar stiefvader, verwaarloosd door haar moeder en een overhaast afgesloten huwelijk met een jeugdvriend moest ze ook al ontvluchten. Ze komt terecht in de prostitutie, maar beroepsmilitair O'Keefe haalt haar hieruit. Wanneer deze door zijn overste verplicht wordt haar weg te sturen, beweegt haar pooier Pitt haar om hem een lesje te leren. Onder invloed van drugs en alcohol begeeft ze zich naar diens woning. De volgende dag wordt ze van moord beschuldigd. Hoewel ze minderjarig is, wordt ze door het gerecht als volwassene behandeld. Het scenario van David Hill en George Rubino schijnt gebaseerd te zijn op waargebeurde feiten. Lewis doet haar best de sympathie van de kijker te winnen, maar slaagt er niet in. Voor liefhebbers van deprimerende films.

credits

Regie:
Robert Markowitz
Cast:
Michael Tucker, Juliette Lewis, Brad Pitt, Alan Fudge, Emily Longstreth, Michael O'Keefe, Yvette Heyden, J.Stephen Brady, Laurie O'Brien, Dean Abston
Scenario:
George Rubino, David J. Hill
Productie:
Julie Anne Weitz, Susan Weber-Gold
Camera:
Eric Van Haren Noman
Muziek:
Charles Bernstein
Geluid:
Jacob Goldstein
Montage:
Eric A. Sears, Harvey Rosenstock
Jaar:
1990
Alt. titels:
Trop jeune pour mourir
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Rechtbankdrama, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Too Young to Die (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken