Verenigde Staten 1963. Misdaad van Boris Sagal. Met o.a. Richard Chamberlain, Nick Adams, Joan Blackman, Claude Rains en Joey Heatherton.

VPRO Cinema

Advocaat Chamberlain is ervan overtuigd dat zijn van moord beschuldigde cliënt handelde volgens een in Texas erkende wet, die moord uit blinde woede toestaat als een man zijn vrouw betrapt op ontrouw. Het publiek eist echter een offer, maar Chamberlain weigert op te treden als marionet in een proces waarvan de afloop bij voorbaat bekend is. Hij krijgt de hulp van zijn oude vakgenoot, Rains. Routineus rechtbankdrama, dat weinig verrassingen te bieden heeft. Goed gemaakt en aanvaardbaar vertolkt met geslaagde beelden van de rechtzitting, afgewisseld met flash-backs. Henry Denker baseerde zijn scenario op een roman van Al Dewlen. In beeld gebracht door Philip Lathrop. Gedraaid in Panavision. Ook bekend als THE CHARGE IS MURDER.

credits

Regie:
Boris Sagal
Cast:
Richard Chamberlain, Nick Adams, Joan Blackman, Claude Rains, Joey Heatherton, James Gregory, Pat Buttram, Jeanette Nolan, Edgar Stehli, James Bell, George Mitchell, Linda Evans, Yoey Heatherton
Scenario:
Henry Denker
Camera:
Philip H. Lathrop
Muziek:
John Green, Johnny Green
Montage:
Hugh S. Fowler
Jaar:
1963
Alt. titels:
Charge is murder, The, The charge is murder
Genres:
Misdaad, Drama
Trefwoorden:
Rechtbankdrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie

0 uitzendingen

Twilight of Honor (1963) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken