Verenigde Staten 1944. Mysterie van Richard Thorpe. Met o.a. William Powell, Myrna Loy, Lucile Watson, Gloria DeHaven en Anne Revere.

VPRO Cinema

Powell en Astor gaan op visite in Sycamore Springs bij Powells ouders. Zijn moeder, Watson, is nog steeds teleurgesteld dat zoonlief niet in de voetsporen van papa Davenport is getreden en dokter is geworden. Ze zijn nauwelijks aangekomen of er valt al een dode. Powell en Astor raken betrokken bij een sabotagezaak in een plaatselijke fabriek van oorlogstuig. Ontspannende detective-film met intelligente humor. De hoofdrolspelers zijn in deze vijfde film uit de THIN MAN-serie helemaal met hun personage vergroeid en de komische dialogen komen spontaan over. Robert Riskin en Dwight Taylor schreven het scenario gebaseerd op personages van Dashiell Hammett. Fotografie van Karl Freund. Zie ook: 'Thin Man'-serie.

credits

Regie:
Richard Thorpe
Cast:
William Powell, Myrna Loy, Lucile Watson, Gloria DeHaven, Anne Revere, Helen Vinson, Harry Davenport, Leon Ames, Donald Meek, Edward Brophy, Donald MacBride, Minor Watson, Lloyd Corrigan
Scenario:
Dwight Taylor
Camera:
Karl Freund
Muziek:
David Snell
Jaar:
1944
Alt. titels:
Thin Man Goes Home, The, Der dünne Mann kehrt heim
Genres:
Mysterie, Thriller, Komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Thin Man Goes Home (1944) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken