Verenigde Staten 1983. Sportfilm van Alan Shapiro. Met o.a. Roy Scheider, Justin Henry, Ron McLarty, Bethany Carpenter en Noah Moazezi.

VPRO Cinema

Het leven van de elf-jarige Henry bestaat voornamelijk uit baseball. De ouder wordende Scheider, die aan zijn laatste seizoen toe is bij de Detroit Tigers, is zijn grote idool en dat van zijn vader. Hoewel deze levende legende de laatste tijd ondermaats presteert, blijft Henry in hem geloven. Wanneer zijn vader sterft, trekt de jongen zich helemaal terug in zijn bewondering voor de sportman. Door zich op hem te concentreren lijkt het alsof deze weer op zijn oude niveau gaat presteren. Klinkklare onzin, die zelfs de fanatieke aanhangers van deze sport zal tegenstaan. Wat een talentvol acteur als Scheider hier wordt aangedaan, gaat alle perken te buiten. Duidelijk een vluggertje uit de Disney-studio's, waarbij de moraal er al te dik bovenop ligt.

credits

Regie:
Alan Shapiro
Cast:
Roy Scheider, Justin Henry, Ron McLarty, Bethany Carpenter, Noah Moazezi, Sparky Anderson, Mary Wilson, Ernie Harwell, Al Ackerman, Ray Lane
Jaar:
1983
Genres:
Sportfilm, Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Americana, Disney-film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Tiger Town (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken